Enter your keyword

Directe toegankelijkheid

DIRECTE TOEGANKELIJKHEID

U kunt op de Buizerd terecht voor fysiotherapie zonder dat u een verwijsbrief van uw arts heeft. Als u zonder verwijzing fysiotherapeutisch behandeld wilt worden hebben wij graag dat u bij het maken van een afspraak vermeldt dat u niet verwezen bent door een arts of specialist.

Screening:
De eerste keer dat u komt voor op een afspraak zal uw therapeut een zogenaamde screening uitvoeren. De screening bestaat over het algemeen uit een gesprek en voor binnenkomst vult u een intakeformulier in, welke u van onze website kunt downloaden of in de wachtkamer invult. Samen met uw therapeut beoordeelt u of het verstandig is om therapie te starten zonder uw arts te raadplegen. U kunt rekenen op deskundig advies van uw therapeut.

Overleg met uw arts:
Voor uw gezondheid is het van groot belang dat fysiotherapeut en huisarts kunnen overleggen over uw gezondheid. Het zal eventuele behandeling ten goede komen als uw therapeut vrij en open met uw huisarts mag overleggen. Formeel is daar uw toestemming voor nodig. Die toestemming is dus in ieder geval een onderwerp van het screeningsproces. Uiteraard heeft u alle recht om overleg tussen huisarts en fysiotherapeut over uw gezondheid te beperken of te weigeren. Het zou kunnen dat behandeling daardoor niet optimaal afgestemd wordt. Het is gebruikelijke dat uw therapeut een standaard formulier gebruikt om uw huisarts op de hoogte te brengen na afloop of tijdens de behandeling.

Na de screening:
Na de screening kunnen er 4 beslissingen volgen:

  1. U start de behandeling fysiotherapie.
  2. U wordt doorverwezen naar een fysiotherapie die gespecialiseerd is in uw klachten.
  3. U gaat advies vragen bij uw arts.
  4. U start behandeling fysiotherapie en gaat ook nog advies vragen bij uw arts.

In het geval dat fysiotherapie gewenst is kan dat aansluitend aan de screening. Als het beter is een gespecialiseerde fysiotherapeut in te schakelen wordt u door de therapeut doorverwezen.

Wachttijd:
Normaal gesproken kunt u binnen 3 werkdagen terecht voor screening. Als u acute klachten heeft kunt u binnen 48 uur terecht.

Dossier:
Uw therapeut maakt op systematisch manier aantekeningen van het screeningsproces. Deze aantekeningen worden digitaal bewaard in het computersysteem.

Kosten:
Aan de screening zijn kosten verbonden. U kunt op de pagina tarieven zien wat een screening kost.. Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt de screening vergoedt door uw zorgverzekering.

MAAK EEN AFSPRAAK MET UW THERAPEUT

Erik van Wegen – Fysiotherapeut

Buizerd 1
3752 SG Bunschoten-Spakenburg

033 – 298 61 16

Laatste nieuws

Topscore 9.6 bij Fysiotherapie Erik van Wegen

Topscore 9.6 bij Fysiotherapie Erik van Wegen

Over het jaar 2021 heeft fysiotherapeut Erik van Wegen de topscore van 9.6 gehaald voor het certificaat “praktijk met zorg”. Dit certificaat wordt ...

Bent u verzekerd bij Menzis, Hema of Anderzorg

Bent u verzekerd bij Menzis, Hema of Anderzorg

Helaas past de ingenomen positie van deze verzekering niet meer bij mijn praktijkvoering. Ik heb hierom besloten geen samenwerking meer met deze ...

Revalidatie coronapatiënten

Revalidatie coronapatiënten

Erik van Wegen heeft de cursus “revalidatie coronapatiënten” met goed gevolg afgesloten.