Enter your keyword

Fysiotherapieomschrijving

FYSIOTHERAPIEOMSCHRIJVING

De Fysiotherapeut: de deskundige van ons dagelijks bewegen.
Het menselijk lichaam is een ongelooflijk knap en goed georganiseerd geheel van spieren botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen.
Lopen, staan, springen en bukken het zijn vaak vanzelfsprekende bewegingen.
Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt. Degene die daar alles van af weet ,is de fysiotherapeut deskundige van ons dagelijks bewegen.

Curatieve en preventieve behandelingen.
Bij de fysiotherapeut kunt u terecht voor behandeling van klachten, maar ook ter voorkoming/verergering van klachten (de preventieve kant).
Uw fysiotherapeut adviseert, behandeld en begeleidt.

Verwijzing door huisarts of specialist.
Afhankelijk van uw situatie kunt u door uw huisarts of specialist naar de praktijk van de fysiotherapeut worden verwezen. In sommige gevallen komt de fysiotherapeut eerst bij u thuis.
Sinds 1 januari 2006 kunt u zonder verwijzing met uw klachten of vragen bij de fysiotherapeut terecht.

Individueel behandelplan.
Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst vragen te stellen en te onderzoeken. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen.
De fysiotherapeut werkt veel met vaste richtlijnen als basis, maar uiteindelijk is ieder mens weer anders. Echt maatwerk dus .Elke klacht is anders en elk lichaam is anders.
Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten.
Maar ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren.

Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage. De fysiotherapeut geeft ook preventief advies en voorlichting. Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord te bewegen.

© fysiobuizerd

MAAK EEN AFSPRAAK MET UW THERAPEUT

Erik van Wegen – Fysiotherapeut

Buizerd 1
3752 SG Bunschoten-Spakenburg

033 – 298 61 16

Laatste nieuws

Fysiotherapie Erik van Wegen scoort 9.3

Fysiotherapie Erik van Wegen scoort 9.3

Afgelopen week zijn er certificaten uitgedeeld onder fysiotherapeuten in Nederland. Hierbij heeft fysiotherapeut Erik van Wegen de topscore van 9.3 ...

Praktijk Erik van Wegen “in balans” met 5 jaar topscore.

Praktijk Erik van Wegen “in balans” met 5 jaar topscore.

Al 5 jaar topscore bij Fysiotherapie Erik van Wegen Voor het 5e jaar op een rij heeft fysiotherapeut Erik van Wegen de topscore van 9.2 gehaald voor ...

Liever bankhangen dan bewegen

Liever bankhangen dan bewegen

Liever bankhangen dan bewegen Ruim twee derde van de Nederlandse pubers verkiest chillen met vrienden en bankhangen boven sporten. Gemiddeld brengt de ...