Enter your keyword

Liever bankhangen dan bewegen

Liever bankhangen dan bewegen

Liever bankhangen dan bewegen

Ruim twee derde van de Nederlandse pubers verkiest chillen met vrienden en bankhangen boven sporten. Gemiddeld brengt de helft van de jongeren tussen de 10 en 18 jaar per dag 8 uur zittend door. Dit blijkt uit de Nationale Puberenquête onder bijna 2000 pubers.

,,Bewegen voor pubers is zo belangrijk omdat ze daardoor een betere conditie krijgen, meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen ontwikkelen en minder vatbaar zijn voor stress en depressie. Daarnaast leidt bewegen bij pubers tot betere schoolprestaties” aldus orthopedagoog Marielle Beckers.

Uit de Puberenenquête blijkt dat 60% van ouders niet weet hoe ze hun kroost in beweging moet krijgen. Volgens orthopedagoog Beckers spelen ouders echter een sleutelrol in het beweeggedrag van hun puber. ,,Je motiveert je kind het beste door zelf te sporten en dat vol te houden. Wat je zeker niet moet doen, is je puber dwingen om in beweging te komen.”

Uit eerdere cijfers van de Gezondheidsenquête(CBS-2016) bleek dat ruim 70% van jongeren tussen de 12 en 16 jaar niet voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen, namelijk dagelijks minimaal een uur matig intensief lichamelijk actief zijn.

Bron: FysioPraxis / Foto: Pixabay

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!