Enter your keyword

Fysiotherapie Erik van Wegen nu ook Oedeemtherapeut

Fysiotherapie Erik van Wegen nu ook Oedeemtherapeut

Na precies 15 jaar als fysiotherapeut werkzaam te zijn op de Buizerd 1 in Bunschoten heeft Erik van Wegen zijn horizon verbreed met de fysiotherapeutische specialisatie “oedeemtherapie”.

“15 jaar lang werk ik nu met heel veel plezier in ons mooie dorp en heb in deze tijd heel wat mensen mogen behandelen. Veel van deze klachten betroffen wat wij noemen het “houdings en bewegingsapparaat” wat vaak het herstel en/of revalidatie van spieren/botten en soortgelijke structuren betreft. Nog steeds heb ik erg veel plezier om mensen binnen deze reguliere therapie bij te staan. Het motto van mijn praktijk is: uw klacht=onze zorg! En daar leef ik naar. Samen met U ga ik graag de uitdaging aan om de hulpvraag van mijn patiënten zo snel mogelijk te beantwoorden. Maar zoals in ieder beroep zoek je na verloop van tijd weer naar een nieuwe uitdaging. Deze heb ik gevonden in de oedeemtherapie. Het lijkt mij een hele mooie combinatie om naast mijn huidige patiëntencategorie, welke uiteraard mijn volle aandacht blijven krijgen, ook de vaak wat intensievere (op zowel lichamelijk als geestelijk vlak, denk aan klachten ten gevolge van kanker e.d.) patiënten te mogen behandelen”. Aldus Erik

Behandeling van oedeem

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht, die ontstaat door beschadiging of het niet goed werken van het lymfestelsel. Een bekende oorzaak is de behandeling van kanker door middel van bestraling of een operatie waarbij lymfeklieren worden verwijderd. Maar dit is lang niet de enige oorzaak. Ook kunnen bijvoorbeeld operaties of vaatlijden oedeem veroorzaken. Door de zwelling van de weefsels kan er pijn, een vermoeid gevoel en bewegingsbeperking ontstaan in het lichaam(sdeel). De oedeemfysiotherapeut heeft kennis en vaardigheden om verschillende soorten oedeem, de ernst ervan, eventuele huidveranderingen en bijkomende klachten te onderzoeken en behandelen.

Tijdens behandelingen wordt, afhankelijk van het type oedeem, compressietherapie(bandages) toegepast in combinatie met oefentherapie en manuele lymfdrainage(massage). Daarnaast is er aandacht voor huidverzorging en littekenbehandeling. De oedeemfysiotherapeut geeft je adviezen en de benodigde materialen, waarmee je zelf controle over de klachten krijgt, na afloop van de behandelperiode. De oedeemfysiotherapeut heeft hierbij aandacht voor effecten die het oedeem op je functioneren heeft en begeleidt je in training en gezonde leefstijl.

Herkent U zichzelf in bovenstaande? Of heeft U last van (lymf)oedeem en wilt U de uitdaging aan om samen met mij uw doelen weer te behalen? Dan bent U van harte welkom(op verwijzing van arts). Een deskundige blik van mijn kant, samen met uw motivatie is een goede basis om uw klachten te bestrijden.

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!